– Δικάζεται η προστασία της Δημόσιας περιουσίας

 

_DSC0001 Αύριο Παρασκευή 26-4-2013 συνεχίζεται για τέταρτη μέρα η δίκη δύο αιρετών και δύο υπαλλήλων του Δήμου Καλαμαριάς, του Δ/ντη της πολεοδομίας και ενός ελεγκτή τοπογράφου μηχανικού, για παράβαση καθήκοντος λόγω της μη έκδοσης οικοδομικής άδειας σε οικόπεδο στην περιοχή Σοφούλη δίπλα στη θάλασσα. Πρόκειται για μια περιοχή με χρόνια προβλήματα με τον αιγιαλό και την παραλία, με τον αρχαιολογικό χώρο του λιμένα Κελλαρίου. Μια περιοχή που έχει οριστεί ως περιοχή ανάπλασης χωρίς ποτέ να καταστεί δυνατή η αξιοποίηση της σχετικής νομοθεσίας για τη βελτίωση της περιοχής.
 Παρόλο που έχει γίνει παρέλαση μαρτύρων κατηγορίας (ΟΛΟΙ τους οικοπεδούχοι), δεν έχουν προσκομίσει την παραμικρή απόδειξη για παράνομες ενέργειες και για πρόθεση βλάβης τους. Το σοβαρότερο επιχείρημα που κατατέθηκε ήταν «μα είναι δημόσιοι υπάλληλοι κυρία πρόεδρος, και όλοι γνωρίζουμε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι κάνουν ότι τους λένε«. Αντίθετα από αυτούς τους ανυπόστατους ισχυρισμούς, από τους υπαλλήλους του Δήμου υπήρχε η πρόθεση να διαφυλαχτεί η δημόσια περιουσία (δημόσιο κτήμα) και ο αρχαιολογικός χώρος σε όλες τις ενέργειες τους.
 Είναι γνωστό ότι με το νέο πειθαρχικό τέτοιες παραπομπές και καταδίκες, με το μνημόνιο ΙΙΙ οδηγούν σε αργίες και ενδεχομένως σε απολύσεις, ενώ ταυτόχρονα μπλοκάρουν τη διαδικασία συνταξιοδότησης. Σε μια τέτοια θέση μπορεί να βρεθεί πλέον οποιοσδήποτε υπάλληλος προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του σε πείσμα συμφερόντων και πιέσεων. Να λοιπόν που φτάσαμε στο σημείο η προστασία του δημόσιου συμφέροντος να θεωρείται κατακριτέα και να δικάζεται.
 Για όσους θέλουν να παραβρεθούν για συμπαράσταση, η δίκη γίνεται στο Δ΄μονομελές, στο ισόγειο του δικαστικού μεγάρου, αύριο απο τις 9.00 π.μ.

 

1 responses to “– Δικάζεται η προστασία της Δημόσιας περιουσίας

  1. Aκομη οδευει? Ειναι απαραδεκτο να διασυρονται ανθρωποι γιατι λειτουργησαν αψογα ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ!!!!!!!!!!!!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε