-Υπογραφές για το νερό: «Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα!».

Water_GRbgΣυλλογή υπογραφών από την «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών» που απαιτεί να κατοχυρωθεί στην Ε.Ε. και τα κράτη ως ανθρώπινο δικαίωμα η πρόσβαση σε καθαρό νερό και επαρκείς υπηρεσίες αποχέτευσης.

Στην Ελλάδα και με πρόσχημα την οικονομική κρίση, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το νερό και της υπηρεσιες υδρευσης σαν ενα ακόμη εμπόρευμα, που μπορεί να πουληθεί εναντι μάλιστα ευτελούς αντιτίμου. Η σχεδιαζόμενη πώληση της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών και πτώση της ποιότητας , ενω τα ταυτοχρονα τα δικτυα θα υποβαθμιστούν και θα αυξηθουν οι απώλειες νερού, όπως έδειξε η εμπειρία απο παρόμοιες ιδιωτικοποιήσεις ανα τον κόσμο. (εδώ ενα παλιοτερο αρθρο για το νερό)

Το κείμενο της «Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών»  εκφράζει την αντίθεση των πολιτών στην νεοφιλελεύθερη «απελευθέρωση» των υπηρεσιών ύδρευσης και τον ρόλο της Ε.Ε. στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.

Διαβάστε το κείμενο εδώ.

Οι υπογραφές για την Ελλάδα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το νερό,  έχουν φτάσει τις  11.000, ενώ χρειάζονται 16.500, που πρέπει να συγκεντρωθούν μέχρι τον Οκτώβριο του 2013.

 Για τις υπογραφές πάτε στον παρακάτω συνδεσμο πατάτε το κουμπί «Υποστήριξη» και συμπληρώνετε τα σχετικά στοιχεία . Ο σύνδεσμος εδώ.

Εδώ το facebook της κίνησης  «Σωστε Το Νερο Απο Την Ιδιωτικοποιηση»

Σχολιάστε